En els últims temps s’ha estès arreu del món, i en especial per les xarxes socials, que el Blue Monday és el dia més trist de l’any. Potser només és un mite, però al WIN volem que el superes de la millor manera que sabem: somrient i fent esport.

Si diuen que per a somriure utilitzem uns 36 músculs, al WIN els exercitem tots! Planta cara al Blue Monday fent esport! Perquè l’exercici físic no només millora la imatge corporal sinó que produeix sensació de benestar i optimisme. I és que quan fem esport alliberem endorfines, substàncies del propi organisme que provoquen sentiments com alegria, satisfacció o felicitat.

 

Dilluns 20 de gener, passa del #Bluemonday i apunta’t al #WINmonday!

 

 

D’on surt el Blue Monday?

El Blue Monday o dilluns trist va sorgir l’any 2005 quan el psicòleg anglès Cliff Arnall, en el marc d’una campanya pagada per una agència de viatges, va anomenar el tercer dilluns del mes de gener com el dia més trist o depriment de l’any. Va escollir la paraula Blue (en anglès), que a més de color blau s’utilitza també com a sinònim de trist, infeliç o depriment, i Monday, que és dilluns.

Els deutes, el clima, la manca de motivació i propòsits frustrats són alguns dels factors que va tenir en compte Arnall (professor de la Universitat de Cardiff), per idear una fórmula per a esbrinar quin era el dia més trist de l’any. En molts llocs, almenys de l’hemisferi nord, plou i fa fred; poques butxaques s’han recuperat dels excessos nadalencs i gairebé ningú es recorda dels propòsits d’any nou.

Tot i que avui dia aquesta afirmació és àmpliament considerada pseudociència fins i tot pel mateix autor, i ha sigut refutada per altres investigadors, les xarxes socials s’omplen de missatges d’ànim per passar aquestes 24 hores depriments i l’etiqueta #BlueMonday és tendència aquest dia.